RAD I TRUD SE NASTAVLJAJU I NAKON KONFERENCIJE!

Iako je poslednja konferencija „Privrednog foruma mladih“ završena 21. aprila, to ne znači da naši učesnici nisu nastavili vredno da rade i razvijaju svoje projekte. U toku ove nedelje nekoliko timova koji su prošli petodnevnu obuku na Avali je imalo priliku da predstavi svoju ideju široj publici.

 

 

 

Milica Đolić i Filip Miličić, učesnici konferencije „Privredni forum mladih 2017“, predstavili su svoju kompaniju „EKO-KOM“ na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija u tržnom centru Delta City. Njihova poslovna ideja odnosi se na iskorišćavanje otpada iz procesa prerade grožđa (komina) radi proizvodnje organskog đubriva. Ovim proizvodom planiraju da pospeše i unaprede kvalitet organske proizvodnje u Srbiji.

 

 

 

 

 

Pored njih, na istom takmičenju svoju poslovnu ideju izlagali su i naši prošlogodišnji pobednici Milan Stojanović i Danilo Marković. Njihova kompanija „eWhale“ se bavi proizvodnjom „eTestera“, elektronskog, prenosivog uređaja koji služi za proveru količine alkohola u krvi.

 

 

 

 

Marko Nikolić i Ivan Pantović, pobednici „Privrednog foruma mladih 2017“, svoju preduzetničku ideju predstavili su na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća na štandu Naučno – tehnološkog parka Beograd. Njihov tim, Futuring, je ostvario priliku da sarađuju sa Naučno tehnološkim parkom osvojenim prvim mestom na ovogodišnjoj konferenciji.