POBEDILI U PRAVOJ, A ODVELI NAS U VIRTUELNU REALNOST!

U studentskom odmaralištu “Radojka Lakić” na Avali juče je završena treća po redu, petodnevna konferencija omladinskog preduzetništva – “Privredni forum mladih 2017”, koju je realizovao Privredni forum mladih u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a uz podršku Razvojne agencije Srbije, koju je do sada prošlo 180 mladih, budućih preduzetnika.

Ovogodišnja konferencija je okupila 30 inovativnih timova iz cele Srbije koji su tokom pet dana imali priliku da rade sa stručnim mentorima iz oblasti marketinga, prodaje, finansija, prava, pisanja biznis plana, ali i da upoznaju najuspešnije srpske preduzetnike koji su sa njima podelili svoja iskustva na putu ka uspehu.

Ovogodišnji mentori bili su: Davor Sekulski, Đurađ Caranović – Moja bašta, Ivan Minić – Moja firma, Uroš Zaklanović – Kaš pivara, Vladimir Nikolić – Limundo, Nikica Marinković – Zelenoo.com, Ivan Ćosić – WWVrsac, Đorđe Filipović – 30 Hills, Miloš Mijić – Domaće kiflice, Milan Todorović – City expert, Kosara Dangić Melentijević – Kabinet pivo, Sanja Milosavljević – Moje gnezdo, Dragana Jovčić – Uradi zaradi, Nemanja Đurić – Coca Cola, Vladimir Jovanović – Privredna komora Srbije, Milan Trbojević – Knjiški moljac.

Cilj pomenute konferencije bio je da okupi mlade ljude sa preduzetničkom idejom i da ih kroz intenzivne obuke i radionice osposobi za pokretanje sopstvenog biznisa. S obzirom na nedovoljnu informisanost mladih o započinjanju sopstvenog posla kao i o preprekama na tom putu, primaran cilj konferencije bio je da promoviše preduzetništvo među mladima u Srbiji i da ih podstakne da ne odustaju od svojih ideja.

 

Nakon petodnevne intenzivne obuke, 60 mladih ljudi iz različitih gradova Srbije (podeljenih u 30 timova) predstavilo je svoje preduzetničke ideje pred stručnim žirijem.

Stručni žiri, kojeg su činili Nermina Ljubović i Vladimir Jovanović iz Privredne komore Srbije, Nataša Glavendekić iz Razvojne agencije Srbije, Natalija Sandić – Fond za inovacionu delatnost, Milica Zatezalo – Ministarstvo privrede, Goran Tijanić – Ministarstvo omladine i sporta, Marina Vukobratović Karan – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Gordana Grković – Naučno-tehnološki park, Sreten Vranić – Erste banka, Miloš Došen – Konsultant i preduzetnik, Nemanja Glavinić – Dostignuća mladih i Nikola Stajić – Ilearn, odlučio je da za najbolju preduzetničku ideju izabere ideju ekipe Futuring, koju čine Marko Nikolić i Ivan Pantović iz Beograda.

Prijatelji projekta potrudili su se da ove sjajne ideje budu i vredno nagrađene, stoga su najbolji timovi dobili priliku da svoj razvoj nastave u saradnji sa Naučno – tehnološkim parkom, Gradom Beogradom, Školom intelektualnih veština, agencijom H.ART, izdavačkom kućom ILearn, kao i Društvom za unapređenje marketinga.

Pored toga, veliku podšku i osveženje tokom čitavih 5 dana, pružale su i komanije koje su takođe bile Prijatelji projekta, a to su Nectar i Lav.

Konferencija “Privredni forum mladih 2017” organizuje se već treći put i sada predstavlja glavno mesto za razvoj omladinskog preduzetništva u Srbiji. Organizacija PFM u saradnji sa svojim partnerima nastaviće i ubuduće da realizuje projekte koji imaju za cilj promovisanje omladinskog preduzetništva u cilju razvijanja uspešnog startap ekosistema Srbije.

Ne čekajmo prilike stvorimo ih zajedno!