OD AVALE DO „NAJBOLJE STARTAP IDEJE“

U petak, 2. juna, imali smo priliku da prisustvujemo takmičenju “Najbolja startap ideja” organizovanom od strane grada Beograda i Naučno tehnološkog parka Beograd.

Na samo takmičenje prijavilo se više od 140 timova, dok se njih 20 našlo u finalu. U sklopu projekta za učesnike je prvo organizovana radionica na kojoj su naučili kako da se prijave za samo takmičenje. Timovi koji su došli do finala prošli su obuku na kojoj su imali priliku da vide kako se sprema pitch, kako treba da izgleda prezentacija i javni nastup. Zatim je usledila radionica koju je održala nevladina organizacija ENECA na temu kako napisati biznis plan.

Svi učesnici su dobili dalje edukacije u Naučno tehnološkom parku Beograd, a kompanije koje su podržale projekat su donirale novac za nagrade.

Među najboljim timovima su se našli i učesnici “Privrednog foruma mladih 2017” koji su pravo na učešće ostvarili osvojivši jedno od prva tri mesta na Avali u aprilu. Timovi Futuring i Future Interiors su se ovaj put pokazali u još boljem svetlu i na najbolji način su predstavili svoje ideje.

 

 

 

Pored njih, tu se našao i tim s kojim smo se družili na prošlogodišnjoj konferenciji, “Privredni forum mladih 2016”. Tim pod nazivom “Mama Tanja” je predstavio svoje nove ideje i planove za budućnost.

 

 

Ovo takmičenje je za Privredni forum mladih bilo još značajnije iz razloga što se među takmičarima našla i članica našeg marketing tima. Manja Bogićević je predstavila svoju firmu “Petrucci elegance” koja se bavi proizvodnjom ručno rađenih mašni, kao i svoje velike planove za dalji razvoj.