MLADIM PREDUZETNICIMA KOJI SU PROŠLI OBUKU „PRIVREDNI FORUM MLADIH 2016 V.2“ DODELJENE SU BESPLATNE PROSTORIJE

16426064_10212555883240247_4747757472089979053_nU Svečanoj sali Opštine Savski venac je na današnji dan potpisan sporazum o saradnji između Gradske opštine Savski venac i Privredne komore Srbije. Prisutnima su se obratili predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predsednic Gradske opštine Savski venac Irena Vujović, dok je u ime Privrednog foruma mladih govorila Marijana Marinković, predsednica udruženja.

Ovim sporazumom mladim preduzetnicima sa opštine Savski venac koji su prošli petodnevni seminar “Pprivredni forum mladih 2016 – Put uspešnog preduzetnika”, biće dodeljen poslovni prostor Biznis centra opštine Savski venac na korišćenje u trajanju od šest meseci. Uz to, mladim preduzetnicima je omogućeno i mentorsko vođenje i savetovanje koje će pružiti Privredna komora Srbije preko Službe za mala i srednja privredna društva, Kancelarija za mlade opštine Savski venac, Privredni forum mladih i drugi eksterni partneri iz sveta privrede.

Petodnevna obuka iz koje je proistekla ova inicijativa, jedna je od aktivnosti realizovanih u okviru projekta “Karavan omladinskog preduzetništva” koji je finansiran od strane Razvoje agencije Srbije, a realizuje Privredna komora Srbije i Privredni forum mladih. Projekat je do sada u svoje aktivnosti uključio više od tri hiljade mladih potencijalnih preduzetnika.

????????????????????????????????????

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović je tokom svog obraćanja izrazila je zadovoljsto zbog saradnje koja je ostvarena. Opstina Savski venac se kroz rade svoje Kancelariju za mlade priključila projektu “Karavan omladinskog preduzetništva” i naj taj način mladima u svom okruženju dala podršku pri prvim preduzetničkim koracima.

Da Privredna komora Srbije ume da prepozna značaj omladinskog preduzetništva i potencijale koje ono nosi sa sobom, pokazuju već pomenute inicijative. Ovaj sporazum je svakako još jedan od pokazatelja koji nam govore da će nastojanja mladih da postanu preduzetnici naići na adekvatnu podršku. Gospodin Čadež, koji se obratio u ime Privredne komore Srbije, svoje izlaganje zaključio je rečima da će u Privrednoj komori Srbije uvek imati pouzdanog partnera spremonog da pruži ne samo savet administrativne prirode već i stručnu pomoć.